Sfaturi utile pentru alegerea mobilierului pentru dormitor

Unik Design

Setul de dormitor, dacă acest lucru necesită asamblare, trebuie să aibă instrucțiuni detaliate pentru acesta. Este mai bine să încredințați profesioniștilor asamblarea mobilierului. Asigurați-vă de fiabilitatea elementelor de fixare și de calitatea fitingurilor.

Mobilierul trebuie să fie solid, ușile și sertarele – ușor de deschis. Este necesar să se acorde preferință fitingurilor metalice. Este necesar să vă asigurați că nu există defecte în set (zgârieturi, așchii, deformări).

Pentru a asigura o durată lungă de viață a comodei, feroneria dulapului cu sertare trebuie să fie din oțel sau aliaj dur. Sistemul de glisare din aluminiu este mai ieftin, dar mai puțin durabil și poate face zgomot atunci când ușa se mișcă, în timp ce sistemul de glisare din oțel nu prezintă aceste dezavantaje, dar va costa mai mult.

Accesoriile precum închizătoarele și amortizoarele fac utilizarea sertarelor mai confortabilă. Este recomandată și prezența unui opritor care fixează ușa în poziția corectă.

Acordați atenție picioarelor mobilierului care este inclus în set: în mod ideal ar trebui să fie reglabile, deoarece în apartamente există adesea podele neuniforme. Este mai bine să achiziționați produse de înaltă calitate ale mărcilor cunoscute decât opțiuni mai ieftine, discutabile din punct de vedere al calității și siguranței.

Înainte de a alege un set de dormitor, ar trebui să măsurați parametrii dormitorului și să desenați un plan, unde va fi indicată locația mobilierului.

Dimensiunea camerei depinde de dotarea setului de mobilier. Cel mai potrivit pentru dormitoarele de dimensiuni mici vor fi paturile queen-size sau duble cu depozitare suplimentară încorporată (sertare, rafturi, cutii). Vă puteți abține să cumpărați un cufăr mare și să rămâneți la un dulap + oglindă. Cu cat dormitorul este mai mare, evident, cu atat mai mult mobilier poti plasa in camera. Cel mai complet set de dormitor include Pat, două noptiere, dulap+oglindă și un set de două cufere.

Important: pentru a extinde vizual un dormitor mic, ar trebui să-l decorați cu oglinzi – agățați pe perete și/sau cumpărați un dulap cu fațade cu oglindă. De asemenea, oglinzile vor face un dormitor mai bine iluminat.

Dacă dimensiunea camerei vă permite, puteți completa interiorul dormitorului dvs. cu o comodă – o piesă de mobilier foarte convenabilă și de încredere.