back to school

Cum amenajăm camera copilului pentru sosirea școlii?

BACK TO SCHOOL: Cum amenajăm camera copilului pentru sosirea școlii?

 Odata cu venirea lunii septembrie, începe un nou an școlar. Dacă aveți copii, cu siguranță vă aflați deja în plină agitație “back to school”. Este o perioadă plină de planificări și pregătiri pentru a asigura un început de școală cât mai reușit pentru cei mici.

 Amenajarea camerei copilului nu este atât de simplă precum pare. Este important să îmbini utilul cu plăcutul, deoarece procesul de învățare este important pentru copil.

 Implicarea copilului în procesul de organizare și personalizare a camerei sale face diferența, astfel încât aceasta își expune preferințele sale în designul interior al camerei. Această implicare poate crește sentimentul de confort în propriul spațiu.

 Astăzi vom discuta despre cum putem decora camera școlarului astfel încât acesta să se simtă motivat și totodată în zona lui de confort. .

 Cheia pentru a asigura o amenajare perfectă a camerei copilului constă în organizare. Amplasarea decorațiunilor în camera copilului poate influența starea sa de spirit în timpul procesului de învățare. Puteți să-i integrați elemente decorative care să-l inspire și să-l motiveze în activitățile sale școlare. Pentru a crea o senzație de prospețime în camera, puteți să adăugați o plantă, astfel încât copilul va dobândi responsabilitatea și va învăța ce înseamnă să ai grijă de ceva.

 Vă voi prezenta câteva idei pentru organizarea celor mai importante spații pentru activitățile școlare: dormitorul copilului si zona de lucru.

Camera copilului școlar

 Reprezinta un spațiu important pentru relaxare și odihnă, de aceea camera trebuie menținută ordonată și curată. Camera trebuie organizată astfel încât patul să fie plasat la o distanță considerabilă de birou, pentru a evita orice distragere. Amenajând camera eficient, îl vei ajuta pe copil să devină conștiincios și să se concentreze pe învățat.

 Pentru un copil  există 2 variante de pat peste care nu putem trece așa ușor cu vederea:

 Pat cu lada de depozitare – acesta permite organizarea eficientă a lucrurilor, iar copilul poate depozita lenjerii, pijamale și jucării în lada de sub pat. Patul poate fi realizat din plăci aglomerate din lemn, perfect pentru elevii din clasele primare.

 Pat etajat – dacă aveți doi copii, puteți alege această variantă care oferă spațiu și intimitate ambilor copii.

Dressing-ul

 Dressing-ul trebuie să fie încăpător, pentru că odată ce va crește copilul,  va trebui să țineți  pasul cu preferințele  și gusturile sale  în materie de modă.

 În cazul în care copilul a început școala primară, ar trebui să schimbi dressing-ul mic cu unul mai spațios pentru a putea depozita hainele pentru școală și diverse lucruri.

 Dressing-urile pot fi adaptate după nevoile copilului, de aceea venim în ajutorul vostru cu 2 opțiuni:

 Dressing în colț – cu ajutorul acestui tip de dressing, poți depozita hainele în dulap și cărțile pe rafturile exterioare. Este o piesă de mobilier care economisește spațiu în mod eficient în camera copilului.

 Dulap colorat – pentru a creea o atmosferă veselă în camera copilului,  puteți alege piese de mobilier colorate și potrivite vârstei școlarului.

back to school

Biblioteca

 O opțiune de mobilier pe care o recomandăm pentru o cameră bine organizată este reprezentată de  rafturile mari și deschise sau bibliotecile. Cu ajutorul unor rafturi generoase și ușor accesibile, devine mai simplu pentru copil să-și mențină camera ordonată.

 Copiii au nevoie de multe cărți pentru a învăța și pentru a obține note bune, așa că este ideal să faci loc și pentru o bibliotecă sau câteva etajere pe perete pentru depozitarea cărților.

 Pentru a te asigura că micuțul tău are loc pentru a-și depozita cărțile școlare, vă recomandăm 2 piese de mobilier care vor veni în ajutorul acestuia:

 Biblioteca în scări – o soluție ideală pentru camerele înguste în care nu este suficient spațiu pentru o bibliotecă obișnuită.

 Rafturi – în cazul în care camera copilului este prea mică pentru o bibliotecă, puteți alege câteva rafturi care să fie montate pe perete. Acestea  economisesc spațiu și oferă loc pentru cărți, jucării și decorațiuni.

Zona de lucru

 Majoritatea copiilor după ce încep școala par să fugă cât mai departe de această zonă, dar am găsit noi soluția perfectă pentru a-i atrage.

 Este esențial ca această zonă să fie definită clar, amenajată corespunzător și destinată exclusiv activităților școlare. Nu trebuie să fie spațioasă sau luxoasă, ci simplă, atât timp cât copiii găsesc acolo tot ce au nevoie pentru școală și teme. O zonă de lucru cât mai curată  îi ajută să fie focusați pe activitățile școlare ale acestora.

Biroul

 Piesa centrală care trebuie să se regăsească în camera copiilor școlari este biroul. Fără acesta, elevii nu ar putea să își facă temele sau să intre într-o stare de studiu. Prin urmare, dacă nu aveți deja un birou în cameră, este esențial să achiziționați unul de calitate, cu un design ergonomic pentru a-l ajuta să își depoziteze cărțile și alte rechizite necesare pentru școală.

 Vă oferim 2 idei de birou care îl vor ajuta pe școlar să se focuseze asupra studiului:

 Birou spațios – oferă copilului tot spațiul de care are nevoie pentru a face temele în mod eficient și pentru a depozita rechizitele școlare .

 Birou în colț – perfect pentru camerele mici, acest tip de birou ocupă mai puțin spațiu și este mult mai încăpător.

back to school

 La Unik Design există numeroase soluții care transformă cu ușurință spațiile mici în zone de lucru atractive precum: birouri extensibile, reglabile cu un design ergonomic sau cu rafturi incorporate, precum și scaune proiectate pentru a facilita sănătatea copilului.

 Pentru a crea un mediu propice pentru copil în camera sa, trebuie să luăm în considerare atât aspectele practice, cât și cele estetice. Este important să implici copilul în procesul de amenajare pentru a crea un spațiu care să-i fie pe plac și să îi stimuleze creativitatea și dezvoltarea personală.

 Copiii petrec foarte mult timp în camerele lor, așa că aspectul încăperii în care copilul tău doarme, se joacă și învață este foarte important dacă vrei ca el să aibă succes în activitățile școlare și nu numai. Perioada școlară reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea copiilor, motiv pentru care trebuie să acordăm o atenție deosebită organizării spațiului de învățare din camera acestora.

 Ne puteți vizita pe Instagram și Facebook pentru mai multe detalii și proiecte.

Sfaturi pentru organizarea garderobei personale

Sfaturi pentru organizarea garderobei personale

Sfaturi pentru organizarea garderobei personale

 Organizarea garderobei este esențială pentru a găsi rapid hainele de care ai nevoie și pentru a menține ordinea în spațiul tău. Iată câteva sfaturi pentru organizarea garderobei personale:

Curăță și sortează

 Începe prin a curăța garderoba de hainele pe care nu le mai porți. Donează sau vinde hainele pe care nu le-ai purtat în ultimul an sau care nu îți mai vin bine.

Planifică spațiul

 Evaluează spațiul pe care îl ai disponibil pentru garderobă și stabilește cât de multe dulapuri, rafturi și spații de depozitare ai nevoie. Planificarea în prealabil te va ajuta să alegi mobilierul potrivit.

Alege mobilier practic

 Optează pentru un mobilier care se potrivește spațiului tău și necesităților tale. Dacă ai suficient spațiu, poți alege un dulap mare cu rafturi și bară pentru haine, dar dacă spațiul este limitat, alege soluții creative, cum ar fi sisteme de rafturi suspendate sau sertare sub pat.

Utilizează organizatoare interioare

 Folosește cutii, coșuri și organizatoare pentru a-ți păstra articolele în ordine. Acestea te vor ajuta să separi obiectele mici și să le găsești mai ușor.

Amenajează o zonă de dressing

 Dacă ai suficient spațiu, creează o zonă de dressing dedicată, cu oglindă, iluminare adecvată și un loc confortabil pentru a te îmbrăca. Poți adăuga și un scaun sau un taburet pentru a-ți facilita procesul de îmbrăcare.

Sfaturi pentru organizarea garderobei personale

 Mobilierul ideal pentru organizarea garderobei poate varia în funcție de spațiul pe care îl ai și de preferințele tale. Iată câteva opțiuni populare de mobilier pentru a-ți organiza garderoba:

Dulapuri cu rafturi și bară

 Acestea sunt alegerea clasică pentru organizarea garderobei. Dulapurile cu rafturi și bară oferă spațiu pentru hainele atârnate, precum și pentru împăturirea articolelor. Cu opțiuni variate de înălțime și lățime, poți personaliza interiorul pentru a se potrivi necesităților tale.

Sisteme modulare de dulapuri

 Acestea constau din module individuale pe care le poți combina pentru a crea o configurație personalizată. Sistemele modulare permit adăugarea de rafturi, sertare, spații pentru încălțăminte și alte accesorii.

Rafturi suspendate sau rafturi deschise

 Rafturile suspendate pot fi montate pe pereți sau deasupra ușilor, oferind spațiu suplimentar pentru haine, încălțăminte sau accesorii. Rafturile deschise pot fi o opțiune minimalistă și accesibilă pentru expunerea hainelor tale preferate.

Sfaturi pentru organizarea garderobei personale

 Prin aplicarea acestor sfaturi și personalizându-le în funcție de nevoile dumneavoastră, ve-ți putea crea o garderobă bine organizată și funcțională.

Ne puteți vizita pe Instagram și Facebook pentru mai multe detalii și proiecte.

Idei de amenajare a bucătăriei

Idei de amenajare a bucătăriei

Idei de amenajare a bucătăriei

 Stilurile de amenajare a bucătăriei pot varia de la clasic la modern, rustic sau minimalist, în funcție de preferințele dumneavoastră și de designul general al casei. Iată câteva idei de amenajare a bucătăriei care v-ar putea inspira:

Minimalistă și Modernă

 Culori predominante: Alb, negru și nuanțe neutre.

 Mobilier cu linii curate și suprafețe netede.

 Spații deschise și minimalism în decor.

 Folosiți tehnologie avansată, cum ar fi electrocasnice integrate și iluminare inteligentă.

Rustică și Fermecătoare

 Folosiți lemn natural pentru mobilier și blatul bucătăriei.

 Detalii de design rustice, cum ar fi chiuveta din piatră, lambriuri sau ferestre cu rame din lemn.

 Accesorii și textile tradiționale, precum vase de lut sau textile cu motive etnice.

Industrială și Urbană

 Mobilier metalic sau cu aspect industrial.

 Folosiți prize și țevi aparente pentru a accentua stilul industrial.

 Iluminat cu becuri expuse sau lustre industriale.

Eleganță Clasică

 Mobilier cu detalii fine și ornamente clasice.

 Culori rafinate, cum ar fi auriu, argintiu sau bej.

 Folosiți marmură pentru blaturi sau pardoseală.

 Lămpi și candelabre elegante pentru iluminare.

Stilul Eclectic

 Combinați elemente din diferite stiluri pentru o estetică unică.

 Mixați culori, texturi și modele îndrăznețe.

 Accesorii și decorațiuni variate, de la artă modernă la piese vintage.

 Asigurați-vă că alegeți un stil care reflectă personalitatea și preferințele dvs. și care se potrivește cu restul casei. Nu uitați să luați în considerare și funcționalitatea bucătăriei, precum și spațiul disponibil.

Idei de amenajare a bucătăriei

 Alegerea mobilierului pentru bucătărie poate depinde de stilul preferat, bugetul disponibil și necesitățile funcționale ale spațiului. Iată un ghid pas cu pas pentru a vă mobiliza bucătăria.

Planificarea

 Măsurați spațiul disponibil în bucătărie. Stabiliți necesitățile dumneavoastră funcționale: cât spațiu de depozitare aveți nevoie, numărul de persoane care vor folosi bucătăria, dacă aveți nevoie de un spațiu pentru masă etc.

Alegerea Stilului

 Decideți asupra stilului de design pe care doriți să-l adoptați în bucătărie (minimalist, rustic, modern, industrial, etc.). Alegeți culorile principale pentru mobilier și pentru a se potrivi cu designul general al casei.

Alegerea Mobilierului

 Alegeți mobilierul esențial precum dulapurile de bucătărie, masă, scaune și poate o insulă sau un bar. Pentru dulapuri, puteți opta între cele suspendate sau cele pe sol, în funcție de preferințe și de aspectul dorit. Luați în considerare calitatea materialelor și a finisajelor. Mobilierul de calitate rezistă mai bine în timp.

Blatul Bucătăriei

 Alegeți un blat rezistent la uzură și ușor de curățat, precum granit, cuarț sau marmură. Luați în considerare culoarea și textura blaturilor pentru a se potrivi cu designul general al bucătăriei.

Iluminare

 Planificați iluminarea pentru a asigura o lumină uniformă în bucătărie. Includeți iluminat general, iluminat de accent și iluminat de lucru. Optați pentru corpuri de iluminat care se potrivesc cu stilul bucătăriei.

Idei de amenajare a bucătăriei

 Amintiți-vă că alegerea mobilierului și a designului trebuie să se potrivească cu nevoile și preferințele dumneavoastră. și să creeze un spațiu confortabil și plăcut în care să gătiți și să vă bucurați de timpul petrecut în bucătărie.

Ne puteți vizita pe Instagram și Facebook pentru mai multe detalii și proiecte.

1 2 3 5