5 sfaturi pentru alegerea corectă a mobilierului din casă

Unik Design

Decorarea și mobilarea unei case noi este o etapă care se trăiește cu mare entuziasm, dar lipsa de practică în îndeplinirea acestor sarcini te poate face să te simți epuizat. Prin urmare, vrem să vă oferim aceste sfaturi care vă vor face să atingeți ținta din prima.

1. Design: definește-ți stilul

Înainte de a începe să cauți mobilier, trebuie să te oprești și să începi să te gândești la adevăratul tău stil, cel care se potrivește cu personalitatea ta și, de asemenea, cu stilul tău de viață. Să te lași dus de modă sau să cumperi precipitat te va obosi repede de ceea ce cumperi și, având în vedere că nu este o investiție mică, va trebui să trăiești destul de mult cu alegerea proastă.

Pentru a afla care este stilul tău, primul lucru pe care va trebui să-l faci este să te inspiri. Dacă arăți ceva care îți place, păstrează acea imagine, salvează-le pe cele care îți plac cu adevărat. Acest lucru poate dura ceva timp, dar este important să obțineți cultura vizuală și criterii pentru a ști ce vă place cu adevărat.

2. Functionalitate: analizeaza-ti nevoile

Este o greșeală frecventă atunci când îți mobilezi casa făcând ceea ce face toată lumea: sufrageria are o canapea, un televizor, o masă cu scaune etc. Totuși, ceea ce ar trebui să faci în primul rând este să te gândești la modul în care te folosești. a casei tale.

Dacă mănânci mereu în bucătărie sau departe de casă, chiar este necesar să alocați o jumătate de sufragerie unei zone de luat masa pe care o folosiți de două ori pe an? Analizeaza bine ce activitati desfasurati in zona ce urmeaza a fi mobilata si cate ore dedici fiecaruia. Pe baza acestui lucru, acordați mai multă importanță unora decât altora. Casa ta trebuie să se adapteze la tine, și nu tu la ea.

3. Scară și proporții: luați măsuri

Este de o importanță vitală să cauți mobilier potrivit ca dimensiune și proporție cu spațiul în care vor fi amplasate. Poate te-ai îndrăgostit de canapeaua prietenului tău și vrei una egală, dar se potrivește în mini-lounge-ul tău?

Luați dimensiunile spațiului de mobilat bine și reprezentați-l într-un desen. Nu-ți fie teamă dacă nu știi să desenezi, noi te putem ajuta. Și, iată o super idee: O modalitate ușoară și intuitivă de a organiza mobilierul în spațiu, este să tăiați bucăți de hârtie sau să folosiți bandă de mascare cu dimensiunile mobilierului care vă place și să vă testați locația direct în cameră. Pe langa verificarea dimensiunilor si proportiilor, te poti juca cu diferite locatii ale pieselor pana gasesti cea mai potrivita si care optimizeaza cel mai bine spatiul.

4. Armonia: materiale și culori

Mobilierul trebuie să se armonizeze cu tipul de spațiu în care se află. Asta inseamna ca trebuie sa tii cont de culoarea pardoselii, de cea a peretilor sau de particularitatile pe care le poate avea tavanul. Daca in cazul tau ai un spatiu neutru cu tonuri moi si deschise si pardoseli continue, sau lemn, poti combina stiluri si culori fara teama. Dar dacă spațiul are o podea hidraulică cu multă culoare și greutate vizuală, de exemplu, va trebui să cauți mobilier mai ușor, care să nu întrerupă efectul vizual al pavajului și să-l diminueze. În acest caz, mobilierul înălțat cu picioare și structuri ușoare din metal sau lemn va ajuta la realizarea acestui lucru.

5. Evitați graba

Încearcă să nu te lași dus de cumpărături impulsive sau de grabă atunci când vine vorba de mobilarea casei tale. Amândoi să fie clar despre stilul tău și nevoile tale, cum ar fi analiza prețurilor, materialelor și calităților, necesită timp. A te grăbi înseamnă a risca să cumperi ceva care nu se potrivește bine cu dimensiunile, stilul sau funcția. Așa că selectează ceea ce îți place cel mai mult și meditează la idee timp de câteva zile.